AMSTERDAM – Verschillende kuuroorden hebben nieuwe behandelingen in hun programma opgenomen die zouden beschermen tegen de Mexicaanse griep. Bijkomend voordeel: ze brengen weer geld in het laatje.

Doordat mensen de afgelopen tijd minder geld hebben uitgegeven aan luxeproducten, hebben veel spa’s slecht gedraaid. Dit proberen ze goed te maken door de anti-griep behandelingen in te voeren.

De behandelingen in de spa’s dragen namen zoals ‘ontgiften’ en ‘immuunsysteem boost’ en deze aanpak blijkt te werken: “De anti-griep behandelingen zijn populairder dan ooit. Ze verkopen beter dan de standaard massages en behandelingen”, verklaart Jamie Ahn, eigenaresse van een kuuroord, maandag tegen New York Magazine.

Weestandverhogend

Volgens huisarts Jeff Morrissey hebben de behandelingen ook daadwerkelijk nut. “Er is geen enkele twijfel dat deze behandelingen je beschermen tegen griep en Mexicaanse griep. Ze gebruiken weerstandverhogende producten. Maar wanneer je al een griepje hebt gevat, heeft het geen nut meer om de behandelingen te ondergaan. Dan is het te laat”, aldus Morrissey.