AMSTERDAM – De dieetpil Capsiplex, die al gretig aftrek zou vinden onder sterren als Jennifer Lopez en Britney Spears, moet dé nieuwe afvalbelofte voor 2010 vormen. De pil is gemaakt van Spaanse pepers en zou calorieën doen wegsmelten als sneeuw voor de zon.

De inname van één Capsiplex zou gelijk staan aan het aantal calorieën dat verbrand wordt met 80 minuten wandelen of 25 minuten joggen. Dat hebben onderzoekers van de universiteit van Oklahoma vastgesteld, aldus verschillende media maandag.

Dat Spaanse pepers het vermogen hebben om de stofwisseling te verhogen was al langer bekend, maar tot een effectieve afvalmethode is het met deze middelen nooit gekomen. De reden hiervoor is dat de pikante ingrediënten zorgen voor irritatie aan het spijsverteringsstelsel. Door de pillen te voorzien van een beschermend laagje is dat probleem verholpen, aldus de productenten van de dieetpil.

Aangeraden

Wetenschappelijk bewijs voor de werking van de pil ontbreekt echter nog. Ook is niets bekendgemaakt over eventuele risico's voor de gezondheid of andere bijwerkingen.  

In de Verenigde Staten zou de pil evengoed al veelvuldig aangeraden worden door personal trainers en in Groot-Brittannië wordt Capsiplex deze maand gelanceerd. Wanneer de dieetpil op de Nederlandse markt verkrijgbaar is, is onduidelijk.