AMSTERDAM – Publiciteitsstunt of niet: het publiek lijkt geen genoeg te krijgen van modellen mét rondingen. Voor V Magazine een reden om weer eens goed uit te pakken met een stel 'echte' vrouwen.

Het gehele januari-nummer van het tijdschrift draait om vollere vrouwen en is dan ook bedoeld als ode aan ‘het dikke model’. Stephen Gan, redacteur van V Magazine, vertelde eerder: “Groot, klein, pint-size, plus-size, iedereen is mooi. Deze editie zal dat bewijzen.”

De foto’s die Terry Richardson voor dit nummer maakte waren al vrijgegeven. Hierop zijn een heel slank meisje (Jacquelyn Jablonski) en een wat voller model (Chrystal Renn) naast elkaar afgebeeld in dezelfde outfits. Beiden zijn even lang en hebben hetzelfde lange, donkere haar, alleen hun maten verschillen. De reportage moet bijdragen aan het idee dat designerkleding ook mooi staat op een voller lijf.

Pikanter

De tweede set plaatjes, met de titel Curves Ahead, is inmiddels gepubliceerd door Models.com en die blijkt een stuk pikanter. Alle modellen zijn naakt of halfnaakt te zien waarbij geen enkele poging is ondernomen om eventuele zwembandjes te verbergen. Aan de andere kant vormen glamour, stijl en schoonheid de boventoon, en is het daarmee een modereportage als alle anderen.

Deze editorial is van de hand van fotograaf Sølve Sundsbø. Op de foto’s zijn Candice Huffine, Marquita Pring, Michelle Olson, Tara Lynn en Kasia P. te zien.

Bekijk de foto’s.