AMSTERDAM – Een oude, te kleine jeans weer over de heupen kunnen schuiven zou vrouwen een beter gevoel geven dan zij krijgen van een stevige vrijpartij. Dat is gebleken uit een Britse rondvraag.

De enquête werd afgenomen door cornflakes producent Special K en zo’n 2200 Britse vrouwen vulden de vragenlijst in. Hieruit bleek dat meer dan een kwart dan ook vasthoudt aan een zogenaamde ‘triomf broek’, waarvan vurig gehoopt wordt dat hij ooit weer gaat passen.

“Het onderstreept de intensiteit van de golf endorfine die vrijkomt bij vrouwen wanneer zij hun doel bereiken en weer in hun broek passen”, verklaart Laura Bryant desgevraagd aan de Daily Mail.

Beter

Naast beter dan seks (voor 29,1 procent), overtreft het passen van een oude spijkerbroek ook promoties op het werk (28.9 procent) en huwelijksaanzoeken (10 procent).

Zoveel afvallen dat ouder kleding weer past, blijkt zelfs de sexy glimlach van George Clooney van tafel te vegen. Een derde van de ondervraagden geeft althans toe meer te fantaseren over hun ‘triomf broek’ dan over de goede eigenschappen van de acteur.

De donkerharige, oudere Clooney inruilen voor een jongere, blonde man maakt daarbij niet uit. Ook Brad Pitt legt het af.