AMSTERDAM - Criminelen krijgen het steeds zwaarder als ze van plan zijn een vrouw kwaad te doen. Dames lopen tegenwoordig namelijk steeds vaker rond met tasjes vol 'cosmetica en accessoires' die prima dienstdoen als wapens.

Vrouwen zouden zich namelijk meer op hun gemak voelen met wapens die wat discreter van vorm zijn. Dat zegt althans Chris Wright-Martell, zelfverdedigingexpert, tegen ABC News. Om die reden worden steeds vaker zelfverdedigings-gadgets aangeschaft die vermomd zijn als lippenstift of haarkammetje.

Volgens het bedrijf Crespo verkoopt vooral de ‘Kattensleutelhanger’ goed. Het wapen is een vervanging voor een sleutelhanger maar dan met scherpe plastic punten die gebruikt kunnen worden om het gezicht van de aanvaller open te halen.

Crespo: “Het ziet eruit als een onschuldig poesje maar je kunt de topjes van de oren als schrapers gebruiken." Deze accessoire is tevens verkrijgbaar als hond of als hartje.

Pepperspray

Ook peppersprays vermomd als parfum flesje (gedecoreerd met Swarovski kristallen) blijkt een bijzonder populaire aankoop voor vrouwen die op zoek zijn naar bescherming. Maar de markt voor verdedigingscosmetica en -accessoires blijkt groter. Zo zijn er ook al shot guns en peppersprays verkrijgbaar die alles weghebben van een make-upkwast. Prijzen variëren van enkele tot tientallen dollars.