AMSTERDAM - De stylisten van WeLikeFashion.com vertalen voor NU.nl wekelijks een catwalktrend naar de eigen kledingkast. Dit keer een lofzang voor winters wol als slimme en tijdloze investeringen, en als antwoord op extravagante trends.   

Ieder seizoen proberen ontwerpers de breisels opnieuw uit te vinden, maar het is zeker dat ze altijd in de collecties aanwezig zijn. Deze winter verschijnen de ‘knits’ in de vorm van slimme en tijdloze investeringen, die iedere outfit sieren en een kledingcrisis praktisch onmogelijk maken.

In de catwalk-collecties voor deze winter werden wollen breisels vaak getoond als tegenhanger van trenditems, zoals heftige stoffen als leer en kant. Vooral het dragen van meerdere lagen met een wollen gebreide toplaag was favoriet. Lagen zijn ook een perfecte manier om er stijlvol uit te zien in de kou, en om het ‘sneeuwman-effect’ te voorkomen.

Trenchcoat

De ontwerpers lieten voor dit seizoen veel zware gebreide jassen zien, allen in neutrale tinten waarvan het model een instant chic look geeft. Alberta Ferretti ontwierp een zware wollen jas met invloeden van de klassieke trenchcoat en Michael Kors ging voor ‘all black’ met een tijdloos zwart gebreid jurkje en een opvallende tailleriem.

Een dergelijk jurkje komt altijd van pas en kan naar iedere gelegenheid gestyled worden. Wat gebreide klassiekers betreft staat Chanel op eenzame hoogte. Het Coco Chanel-pakje is het ultieme gebreide item dat je altijd instant glamour geeft en gegarandeerd het hele leven meegaat.

Extravagante

Een ding is zeker, deze winter zijn gebreide items het antwoord op de extravagante mode met puntschouders, motorjasjes en kanten details. Deze combinaties maken het breisel spannender en uitdagender. Probeer ook eens te combineren met een extra grote ketting, armband of cocktailring voor een glamorous gevoel. Natuurlijk kunnen breisels ook met elkaar gedragen worden, maar zorg dan voor veel verschillende kleuren en structuren.

Ook aan deze jaarwisseling kan stijlvol een einde gebreid worden. Toon je liefde voor wol door twee gebreide shawls over elkaar te dragen, of door twee lange vesten in verschillende kleuren te combineren met een feestjurkje.

Volgende week van WeLikeFashion.com: turquoise kleur van 2010.

Trend Report: Breisels