AMSTERDAM – Ontwerpster Vicky Kysella handelt vanuit het idee dat uit banale zaken heel mooie dingen kunnen ontstaan en dat is aan haar nieuwste product dan ook af te lezen. De Amerikaanse bedacht lingerie voor de voeten.

Zelfs de mooiste schoenen hebben niet altijd het vermogen de tenen volledig te bedekken, waardoor het onsierlijke teendecolleté ontstaat. Voor veel vrouwen een doorn in het oog, zo ook voor Kysella.

"Toen ik op een dag in een warenhuis op zoek was naar huidkleurige kousenvoetjes realiseerde ik me dat die dingen echt vreselijk zijn. Lelijk en beschamend”, aldus de ontwerpster. “Ik wist dat ik iets mooiers kon maken.”

Naaimachine

Eenmaal thuis kroop Kysella achter de naaimachine met wat kant en ontwikkelde lingerie voor de voeten. Deze kanten kousjes bedekken alleen het teengedeelte van de voet. Eenmaal in pumps is het teendecolleté niet langer zichtbaar en ziet men alleen een randje kant. Op die manier doet het ook daadwerkelijk aan lingerie denken.

Kysella brengt de sokjes uit onder de naam Voet Hosiery en ze zijn in alle denkbare kleuren, soorten en printen verkrijgbaar. Hoewel de vraag blijft of het grote publiek de voetlingerie ziet zitten, zal het aan de prijs niet liggen. Voet Hosiery’s kosten ofwel 14 ofwel15 dollar.