AMSTERDAM – Van modellen wordt verwacht dat ze uitermate flexibel zijn, maar genoeg blijkt ook binnen deze beroepsgroep genoeg. ‘Brokkenpiloot’ Abbey Lee Kershaw zou daarom een opdracht voor topontwerper Alexander McQueen afgewezen hebben.

Toegegeven: heel veel geluk heeft Abbey Lee Kershaw de laatste tijd niet gehad. De Australische brunette kreeg voor de lenteshow ’09 voor Rodarte bijvoorbeeld zo gevaarlijk schoeisel aan dat ze de catwalk halverwege ineens van heel dichtbij kon bekijken.

Niet veel later ging ze bij de lenteshow ‘09 voor Alexander McQueen van haar stokje omdat haar korset haar alle adem benam en tijdens een tweede show voor Rodarte viel de 22-jarige weer bijna. Ze verdraaide daarbij haar knie en moest de rest van het seizoen aan zich voorbij laten gaan.

Gezondheid

Het overwegend succesvolle model lijkt na deze reeks bedrijfsongevallen besloten te hebben haar gezondheid hoger op het prioriteitenlijstje te zetten. Eén blik op de inmiddels welbekende, torenhoge ‘alien’-schoenen van Alexander McQueen (lenteshow ‘10) en ze zou dan ook besloten hebben daar niet aan mee te doen. Ook Sasha Pivovarova en Natasha Poly zouden om die reden nee gezegd hebben tegen McQueen.

Volgens New York Magazine een goed keuze. De modellen die besloten wel mee te lopen bleven weliswaar fier overeind, maar zien er volgens het modemagazine toch uit alsof ze ieder moment in huilen kunnen uitbarsten. 

De 'alien'-schoenen van McQueen: