AMSTERDAM – De vele affaires van Tiger Woods en het mediacircus daaromheen, hebben ertoe geleid dat vreemdgaan minder populair is dan voorheen. Dat beweert althans benaughty.com, een website voor online daten.

Het aantal mannen dat via de datingsite op zoek is naar een ‘discrete relatie’ zou, sinds de Woods-affaire aan het licht kwam, met bijna de helft gedaald zijn. Vrouwen zouden sindsdien 20 procent minder vaak op zoek zijn naar avontuurtjes buitenshuis.

Deze conclusies trekt Be Naughty na gedragsanalyse van de 25.000 gebruikers van de site, aldus de Britse Metro donderdag. Er werd hierbij gekeken naar het aantal mensen dat voor en na het Woods-voorval actief zocht naar een avontuurtje.

Verband

“Ik heb nog nooit iets gezien dat zo van invloed is op het date-gedrag van mensen”, zegt Be Naughty-manager Sean Wood. “Het gaat hierbij echt om een correlatief verband: de afname van het aantal mensen dat zoekt naar een affaire correspondeert precies met het verloop van de onthullingen.”

Van een blijvend resultaat is volgens Wood geen sprake. “Ik ben ervan overtuigd dat dit allemaal wel weer rechttrekt”, zegt hij tegen de krant. “Maar dankzij Tiger zullen een stuk minder mensen met kerst buiten de deur eten.”