AMSTERDAM - Van het baden in melk tot botox: vrouwen hebben al heel wat aangeboden gekregen om de huid jeugdig te houden. Het nieuwste vernuft op dit vlak pakt het echter anders aan: er komt een pil op de markt die claimt de huid van binnen uit te verjongen.

Inneov Fermete is een klein rood pilletje dat dagelijks ingenomen moet worden. De pil is voorzien van de nodige voedingsstoffen die rimpelvorming moet voorkomen.

De pilletjes bevatten een antiverouderend ingrediënt dat ook in tomaten zit. Dit zou oude huidcellen beschermen en daarnaast de groei van nieuwe bevorderen.

Getest

De pillen zijn getest op twee groepen van vrouwen - 90 postmenopauzale vrouwen in de leeftijd 51 tot 69 en 70 anderen met een gemiddelde leeftijd van 45. Sommigen kregen de pil en anderen kregen een placebo.

De vrouwen die de pil Inneov Fermete innamen, bleken na zes maanden een betere huid te hebben dan degenen die de pil niet slikten.

Lifestyle

Inneov Fermete is ontwikkeld door cosmeticafirma L'Oréal, in samenwerking met voedselmultinational Nestle, en beweert voedings- en dermatologische wetenschap te combineren. Patricia Manissier van Inneov: "We weten dat goede voeding de huid mooi houdt en dat er een duidelijk verband is tussen bepaalde voedingsstoffen en de gezondheid van de huid."

Omdat Inneov Fermete dagelijks wordt genomen als een pil, hopen de makers dat het pilletje wordt gezien als een lifestyleproduct, zoals een vitaminesupplement, en niet als geneesmiddel.

De verkoop is in verschillende delen van Europa en Zuid-Amerika al begonnen, zo meldt de Daily Mail donderdag.