AMSTERDAM - Een bankmedewerkster uit Engeland heeft een ernstige allergische reactie gehad op het verven van haar wimpers. Na de behandeling kreeg ze haar ogen niet meer open, begon haar gezicht te zwellen en verloor ze haar zicht.

Carly Lewis bezocht een beautysalon in het Engelse Bournemouth. Ze liet haar wenkbrauwen waxen en haar wimpers verven voordat ze naar Tenerife op vakantie zou gaan.

Ondanks het feit dat ze deze behandeling vaker had ondergaan, begonnen haar ogen te zwellen en te tranen, aldus de Daily Mail.

Antibiotica

Binnen enkele dagen kreeg ze haar bloeddoorlopen ogen niet meer open. Lewis ging naar het ziekenhuis alwaar ze oogdruppels en antibiotica kreeg. Toen de zwelling na een paar dagen nog steeds niet was afgenomen, werd ze doorverwezen naar een specialistisch ziekenhuis. Hier kreeg ze nog meer oogdruppels, antibiotica en steroides voorgeschreven.

Meer dan een week ziet Lewis nog steeds erg wazig, kan ze nog steeds niet rijden of werken en kan ze geen make-up dragen. “Het was verschrikkelijk, ik was doodsbang dat ik blind zou worden. Het werd alleen maar erger. Mensen zeiden dat ik eruit zag als een monster. Ik kon niets meer zien en kon mijn ogen helemaal niet meer open”, aldus de doodsbange Carly.

Rood

Carly’s partner zag dat het ernstig was, maar hij dacht dat het vanzelf weer over zou gaan. Na de doktersbezoeken gaat het gelukkig een beetje beter, maar het is nog steeds erg pijnlijk en rood.

Lewis heeft deze behandeling eerder zonder problemen ondergaan. Ze hebben waarschijnlijk andere chemicaliën gebruikt die ze niet kan verdragen. Ze ging terug naar de Salon om te klagen. Het enige dat ze kreeg was een verontschuldiging en de boodschap dat ze de rekening niet hoeft te betalen.

Een woordvoerder van de salon verklaart: “De salon heeft mij gevraagd om te zeggen dat ze niet accepteren dat de allergische reactie van deze mevrouw het resultaat is van een behandeling in de salon.”