AMSTERDAM – Ook V Magazine schuwt vrouwelijke vormen niet: het populaire tijdschrift wil met haar nieuwste editie zelfs bewijzen dat designerkleding ook op gevormde lichamen prima uit de verf komt.

Het tijdschrift doet dit door een heel slank en een wat voller model naast elkaar af te beelden. Beiden zijn even lang en hebben hetzelfde lange, donkere haar. Alleen hun maten verschillen.

Doordat ze in dezelfde outfits gehesen zijn, van onder meer D&G en Versace, kan de lezer in één oogopslag zien hoe de kleding staat op een dikker en op een dunner lijf.

Renn

De 17-jarige Jacquelyn Jablonski, die onder meer opdrachten heeft gedaan voor Calvin Klein en Proenza Schouler, neemt het in de shoot op tegen plus-size model Crystal Renn (23). 

Renn begon haar carrière als ‘normaal’ model, maar werd onder het grotere publiek pas echt bekend toen ze besloot als plus-sizer verder te gaan. Over de druk die de mode-industrie uitoefent om toch vooral heel slank te zijn schreef zij later een boek met de titel Honger, Het verhaal van een jong model over eetlust, ambitie en de acceptatie van rondingen.

Foto’s

De Daily Mail meldt verder dat de foto’s genomen zijn door topfotograaf Terry Richardson. Het idee voor de shoot zou eveneens van hem afkomstig zijn.

Voor een voorproefje van de afbeelding, klik hier.