AMSTERDAM – Eerder stapte het wereldberoemde modeblad al af van ‘extreem dun’, maar de hoofdredactrice van Vogue, Anna Wintour, doet daar nu nog een schepje bovenop. De modegoeroe zegt meer gebruik te willen maken van vollere modellen.

“Vogue is altijd al voorstander geweest van gezonde modellen, en dat zal in de toekomst zeker niet veranderen”, aldus Wintour. De hoofdredactrice belooft in 2010 juist meer modellen te gebruiken die bekend staan om hun ‘maatje meer’.

Aanleiding voor de uitspraken is een shoot met de Nederlandse Lara Stone, die met haar maat 38 voor modebegrippen aan de zware kant is. Wintour hoopt dat de reportage, die januari 2010 in het blad zal verschijnen, ook andere uitgevers aan zal zetten minder gebruik te maken van de heel magere modellen.

Uiterlijk

"Ik hoop dat Lara, met haar afwijkende uiterlijk, de modeindustrie zal inspireren hun huidige voorkeuren de heroverwegen", aldus Wintour tegen Female First.

Het enthousiasme van Wintour wil Lara echter nog niet helemaal bereiken. "Ik ben anders omdat ik dik ben", zegt ze. "Het zou echt leuk zijn als ik niet altijd degene was met tieten en een kont."