AMSTERDAM - De succesvolle Nederlandse fotografe Inez van Lamsweerde heeft zich voor een Lanvin-campagne van haar kleding ontdaan.

Van Lamsweerde en haar man Vinoodh Matadin vormen samen een veelgevraagd fotografenduo, maar voor de mannencampagne van luxelabel Lanvin hebben de twee voor de verandering eens vóór de camera plaatsgenomen.

Het duo was gevraagd door hoofdontwerper van lanvin, Alber Elaz. Aan WWD vertelt hij: “Matadin is niet ons model, we hebben hem gewoon in onze kleding gefotografeerd en dat zag er geloofwaardig uit. Je ziet hem ook door de ogen van zijn vrouw. Die liefde tussen hen maakte het tot een emotionele campagne.”

Rode verf

De Nederlandse fotografe is in de campagne naakt te zien. Haar lichaam is enkel rood geverfd, wat in totaal twee uur heeft gekost.

Van Lamsweerde is een Nederlandse kunstfotografe. Ze is vooral bekend door haar digitaal bewerkte foto’s, die inmiddels zijn opgenomen in collecties van verschillende musea. Van Lamsweerde woont in de Verenigde Staten en is samen haar man Vinoodh Matadin erg succesvol.

In februari zal de Lanvin-campagne te zien zijn in de verschillende tijdschriften. De eerste foto's zijn op internet echter al te bekijken.