AMSTERDAM - Mode-ontwerpster Vivienne Westwood gaat exclusieve T-shirts ontwerpen voor het klimaat. De designer heeft hiervoor een samenwerking gesloten met Anvil Knitwear.

Westwood en Anvil staan samen achter de inspanningen van Rainforest Nations op de klimaatconferentie in Kopenhagen om de ontbossing te stoppen en besloten daarom een steentje bij te dragen.

"Ik ben zo blij dat ik de kans heb om dit kleine, kleine ding te doen, alle beetjes helpen," aldus Westwood. "Reageer snel en stop de klimaatverandering, dat is de boodschap. We moeten ons allemaal verbinden. Zeg ‘ja’ tegen het regenwoud.’’

Vereerd

Kevin Conrad, directeur van de Coalition for Rainforest Nations, zegt: “Wij zijn zeer vereerd dat Vivienne en Anvil Knitwear het regenwoud willen ondersteunen. We hopen dat de lancering van deze T-shirts zal helpen om meer aandacht te krijgen voor de ontbossing en dat mensen zich meer gaan bemoeien met het lot van de klimaatverandering."

De T-shirts zijn op dit moment nog niet te koop, maar worden binnenkort gelanceerd zo laat Vogue weten. Wat de klimaatvriendelijke kledingstukken gaan kosten, is nog niet bekend.