Een derde jonge vrouwen ongelukkig met eigen stijl

AMSTERDAM – Dat vrouwen een bijzondere relatie hebben met kleding, dat blijkt wel weer: ruim een kwart van hen draagt althans slechts 10 procent van haar garderobe. 79 procent geeft toe wel eens iets gekocht te hebben waarvan ze vooraf wist dat ze het nooit zou dragen.

In bijna alle vrouwenkasten (91 procent) hangt bovendien een kledingstuk waar het prijskaartje nog aanhangt. Dat is gebleken uit een online rondvraag van Mycelebrityfashion, waaraan ruim 1500 vrouwen tussen de 18 en 30 jaar hebben deelgenomen.

Een op de drie ondervraagde vrouwen geeft aan ongelukkig te zijn met haar eigen gevoel voor stijl. Ruim de helft geeft geldgebrek hiervan de schuld. Ook gewoonte en gebrek aan inspiratie leiden bij veel jonge vrouwen tot onvrede over het eigen voorkomen.

Te klein

Een overgrote meerderheid (84 procent) bekent te kleine kleding achter de hand te houden, in de hoop dat de items groeien of het lichaam krimpt. Bijna de helft houdt vast aan kleding van tien jaar terug of ouder, omdat verwacht wordt dat het ooit weer in de mode raakt.

“Ik denk dat de studie aantoont dat vrouwen weliswaar veel ervaring hebben met winkelen, maar dat ze nog steeds het gevoel hebben dat ze niets hebben om aan te doen”, zegt Andy Barr, woordvoerster van Mycelebrityfashion, tegen de Daily Mail. “Het verbaast me ook echt dat zoveel vrouwen maar zo’n klein deel van hun garderobe dragen.”

In totaal gaf slechts 8 procent aan alles uit hun kast te dragen.

Tip de redactie