AMSTERDAM – Goed nieuws voor mensen die thuis een viervoetertje hebben rondlopen: dermatoloog van de sterren, Jessica Wu, meent dat huisdieren rimpels kunnen voorkomen.

Uit een studie van de Amerikaanse dermatoloog is gebleken dat mensen met een huisdiertje meer ontspannen zijn. Vooral praten met een huisdier zou een rustgevend effect hebben.

Deze ontspannen levenshouding heeft dan weer een positief effect op de huid, omdat ontspannen rimpelvorming vermindert. De bloeddruk van de onderzochte mensen zou ook aanzienlijk dalen door contact met een huisdier, een gesprek met andere mensen heeft dit effect niet, zo is te lezen op de website van de Amerikaanse Glamour.

Kraaienpootjes

Naast ontspanning bleek dat contact met een huisdier ook een meer relaxte gezichtsuitdrukking oplevert, vooral rondom de ogen was dit volgens de dermatoloog duidelijk te merken. Een huisdier kan volgens Wu daardoor bijvoorbeeld de vorming van kraaienpootjes terugdringen. 

Daarnaast bleek dat mensen met huisdieren minder vaak een bezoek aan de huisarts brengen. Hoeveel huisdierbezitters Wu voor de uitspraken onderzocht heeft, is niet bekend gemaakt.