AMSTERDAM – Dit jaar zullen dames tijdens de jaarwisseling massaal aan de slag gaan met hun eigen vuurwerk. Dat beweert althans Leo Groeneveld, directeur van de grootste vuurwerkimporteur van Nederland, Lesli.

Vuurwerk speciaal voor vrouwen onderscheidt zich van de normale variant doordat het kleurrijker maar geluidsarmer is. “Over het algemeen houden vrouwen niet zo van dat geknal, maar weten ze mooie kleuren wel te waarderen. Voor ons een reden om daar op in te spelen”, aldus Groeneveld dinsdag tegen De Telegraaf.

Daarnaast is het siervuurwerk uitgerust met typische ‘vrouwendingetjes’. Een voorbeeld hiervan is een pijl met brievenbusje. Hierin kan een geschreven wens gestopt worden die vervolgens mee de lucht in gaat.

Clubvuurwerk  

Groeneveld maakt daarnaast notie van een tweede trend. Ditmaal een die vermoedelijk meer mannen zal bekoren, omdat het voetbalclub-vuuwerk betreft.

Dit soort pijlen, dat is uitgerust met enkel clubkleuren, moeten eveneens een grote hit gaat worden. Vooralsnog is bekend dat er PSV-, Feyenoord-, FC Volendam- en De Graafschappakketten verkrijgbaar zijn.

Over pakketten van andere clubs is niets bekendgemaakt.