AMSTERDAM - De nieuwste trend in cosmeticaland heet ‘stamcel crème’: een product dat de oercellen in de huid moet beschermen tegen degradatie. Het wondermolecuul hiervoor komt uit een Zwitserse appel.

First Lady Michelle Obama vertelde de Amerikaanse Vogue dat ze er heilig in gelooft voor haar huid. Ze liet het blad weten dat ze dol is op het huidverzorgingsmerk 3Lab.

Sinds de uitspraken van de populaire Amerika publiceerde het ene na het andere medium over het product, en niet alleen in het thuisland van de Obama's: ook in veel Europese landen is er inmiddels geschreven over de wondercrème.

Sterren als Jennifer Lopez en Helen Mirren zweren er inmiddels ook bij, zo meldt Cosmetics Design Europe zondag, en hebben op die manier bijgedragen aan de hype rondom het product. Of de verkoopcijfers hierdoor ook daadwerkelijk gestegen zijn is nog niet bekend.

Stofjes

In de producten van 3Lab zitten biotechnologisch nagemaakte moleculen in uit Zwitserse appels. Deze stofjes zouden in staat zijn om de oercellen in de huid, de stamcellen, in betere conditie te houden. De huid zou er dus ook beter uit blijven zien naarmate je ouder wordt.

De producent Mibelle zegt bewijzen te hebben waaruit blijkt dat de stof stamcellen uit de navelstreng inderdaad stimuleren in de productie van meer cellen. Er zijn ook aanwijzigingen dat het de veroudering van haarfollikels kan tegengaan.

Onduidelijk blijft vooralsnog wat de stof doet op de levende huid bij mensen, omdat er geen wetenschappelijke literatuur over is te vinden.

Michelle

Het is niet voor het eerst dat First Lady Michelle Obama een hype teweegbrengt. Zo was zij het die ontwerper Jason Wu op de kaart zetten en het tijdperk van de recessionista inluidde door haute couture en H&M-etjes te combineren.