AMSTERDAM – Op de stoep slapen is dankzij Snurk Beddengoed een stuk comfortabeler geworden: de beddengoedfabrikant ontwikkelde hiervoor een hoeslaken met trottoir-motiefje.

Mensen hoeven dus niet langer meer naar buiten om te ervaren hoe het is om op de stoep te slapen, maar kunnen dat gewoon in hun eigen bed doen.

Voor wie stoepslapen niet spannend genoeg vindt, is er ook een kartonnen doos-variant. Een onder-de-brug versie is vooralsnog niet opgenomen in de collectie. 

Zwerfjongere

Alle spot ten spijt: de bedoelingen van Snurk Beddengoed zijn serieus en daadwerkelijk gericht op het helpen van zwerfjongeren. De leus van het product luidt dan ook: Slaap op de stoep en help een zwerfjongere van de straat.

Een groot deel van de opbrengsten van de zogenaamde 'Le Clochard' en 'Le Troittoir' is dan ook bestemd voor Stichting Zwerfjongeren Nederland. RTL Boulevard meldt zaterdag dat niemand minder dan prinses Maxima deze week al een exemplaar in ontvangst heeft mogen nemen.

De hoeslakens zijn gemaakt van katoen en worden milieuvriendelijk en kinderarbeidvrij geproduceerd. Prijzen beginnen rond de 40 euro.