AMSTERDAM – De Amerikaanse Cosmopolitan heeft zo haar eigen maniertjes om de Mexicaanse griep te slim af te zijn. Bij wijze van preventie adviseert het tijdschrift alleen te seksen in een bepaald standje.

Het gaat om de zogenaamde ‘omgedraaide cowgirl’ waarbij de vrouw op de man zit, met haar rug naar hem toe. De glossy raadt in het verlengde hiervan voorlopig af te vrijen in de missionarishouding: dit standje zou de kans op Mexicaanse griep namelijk juist vergroten.

Ook knuffels en zoenen op de mond kunnen volgens het tijdschrift voorlopig beter gelaten worden. In plaats daarvan wordt de handkus als alternatief aangedragen. De knuffel kan vervangen worden door ‘een groet en een zacht kneepje in de bovenarm'. 

Boks

Tot slot gooit het tijdschrift ook het welbekende handen schudden in de ban. Als vervanging hiervoor draagt het blad ‘de boks’ aan; het tegen elkaar tikken van gebalde vuisten.

Newsweek meldt nog dat het blad zich voor de uitspraken beroept op de expertise van een Amerikaans ziekte-preventiecentrum, niet op de mening van doktoren. Voor een schematisch overzicht van de maatregelen, klik hier.