AMSTERDAM – Lisanne de Jong is hard op weg om het nieuwe Nederlandse topmodel te worden.

De 19-jarige Lisanne de Jong uit Muiderberg werd in eerste instantie bestempeld als een gemiddeld ‘blond haar blauwe ogen’-model. Maar na een zeer succesvol seizoen wordt de Nederlandse getipt als een model dat wel eens net zo groot kan worden als Doutzen Kroes of Lara Stone.

In Nederland wordt De Jong vertegenwoordigd door Ulla Models, maar ze tekende eerder dit jaar ook bij Elite New York waarna ze haar eerste shows liep voor Max Azria, Hervé Léger en Philosophy di Alberta Ferretti, aldus New York Magazine vrijdag.

Prada

Tijdens de lente/zomer 2010-show van Prada in Milaan wemelde het van de Nederlandse meisjes, waaronder ook De Jong. Prada toonde zich eerder al fan van Nederlandse meisjes, maar nog nooit waren het er zoveel: liefst zes Nederlandse meisjes liepen mee in die show. 

Na de Pradashow opende de Jong voor het Prada-zusje Miu Miu en liep ze voor hét merk van dit moment, Balenciaga, in Parijs.

Topshows lopen is goed voor de carrière van een beginnend model maar met grote campagnes onderscheid je jezelf pas echt. De Jong is ook op dat gebied succesvol: ze is het nieuwe gezicht van de labels Balenciaga, Celine en Burberry eyewear.