AMSTERDAM – De stylisten van modesite We Like Fashion vertalen voor NU.nl wekelijks een catwalktrend naar de eigen kledingkast. Dit keer een lofzang voor al wat glimt, glanst en schittert.

Onder meer Chanel, Lanvin en Balmain toonden vorig jaar op de catwalk al ontwerpen volledig bedekt met glanzende pailletten, maar deze herfst en winter kan niemand er meer aan ontkomen: mode glimt, glanst en schittert.

De tijd dat pailletten alleen op feesten en speciale gelegenheden gedragen konden worden is daarmee voorbij: ook overdag mag er gestraald worden. Draag in daglicht echter niet meer dan één pailletten-item en combineer dit met denim en knitwear.

Een casual look met een glimmertje kan ook bereikt worden door er een lang gebreid vest bij te dragen of een jasje.

Losgaan

's Avonds of tijdens de feestdagen mag juist helemaal losgegaan worden, bijvoorbeeld door pailletten heftiger te combineren met luxe stoffen als leer en zijde. Wie geen zin heeft om zich om te kleden kan op het moment dat de dag overvloeit naar de avond het pailletten-item ook simpel aanvullen met een (15 denier) panty en stiletto’s.

Absoluut favoriet is de pailletten blazer, die voor iedere gelegenheden geschikt is. Is dit een beetje teveel van het goede? De ultieme finishing touch is een met pailletten bewerkte accessoire zoals een haarband of tas.

Glimmen, glanzen en schitteren