AMSTERDAM - Topmodel Selita Ebanks meent dat de lichamen van de Victoria’s Secret-modellen niet helemaal perfect zijn. “Wat je op de catwalk ziet, is het resultaat van urenlange voorbereiding”, aldus de donkere schone in een interview.

“Mensen realiseren zich niet dat er alleen al 20 lagen make-up op mijn billen zitten”, vertelt Ebanks, die dan ook meent dat de show vooral draait om illusie.

Beautyredacteur Victoria Kirby van Allure Magazine is het met Ebanks eens. “Het voorbereidingsproces is heel erg duur. Het is normaal om body foundation te gebruiken tijdens modeshows. Aangezien de topmodellen veel huid laten zien tijdens de show, gaat er veel tijd zitten in het creëren van een volledig egale huid”, meent de expert.

“Er wordt per model drie tot vijf uur ingepland voor haar, make-up, nagels en lichaam”, vervolgt ze. “Dat komt neer op vijf medewerkers voor elk van de 38 modellen en die zijn allemaal op hetzelfde moment aan het werk.”

Lingerie

Drie tot vijf uur in de make-up zitten is nog niet eens het ergste. De topmodellen worden in de meest aparte lingerie gestoken.

Ebanks betrad de catwalk in een uitvergrote gouden lichtflits met ontzettend scherpe punten. “Ze hadden een zandzakje op mijn heup bevestigd zodat de scherpe punten niet in mijn dijen zouden prikken als ik liep”, vertelt het model. “Ik dacht nog, ik ga vallen met dit ding. Vergeet mijn ego, mijn lijf gaat hier naar de knoppen.”

Victoria’s Secret model Marisa Miller had meer geluk: zij mocht de diamanten bh ter waarde van 3.000.000 dollar showen.

Bekijk hier de Victoria Secrets-show 2009.