AMSTERDAM - Model Eva Herzigova, collega-ontwerper Jean Paul Gaultier en zo’n 2000 andere gasten waren er dinsdag speciaal voor naar Parijs gekomen: de launch van lingeriecollectie ‘Sonia Rykiel pour H&M’.

Het Grand Palais, een van de beroemdste gebouwen van de stad, was voor de gelegenheid omgetoverd tot een op Parijs geïnspireerde fantasiewereld. Het sprookje was doortrokken van de sfeer van de Franse hoofdstad en de smaak van de lingerieontwerpster, en deed denken aan een surrealistisch themapark voor volwassenen.

Zo werden de collecties (naast lingerie was er ook aandacht voor knitwear) getoond op praalwagens die te voorschijn kwamen uit een replica van de Arc de Triomphe, met een afbeelding van een Parijs’ pretpark als achtergrond.

Virtuositeit

“Alles draaide om de virtuositeit van Parijs en van Sonia Rykiel. We wilden onze gasten een kinderlijke ervaring laten ondergaan en hen een fantasiewereld laten betreden waar zij helemaal in op konden gaan,” zegt Nathalie Rykiel, artistiek directeur van Sonia Rykiel.

De inmiddels welbekende creatieve duizendpoot van H&M, Margareta van den Bosch, kon de show wel waarderen: “De avond was gewoonweg magisch. Sonia Rykiel is op-en-top Parisienne en het toonbeeld van chic.”

Chic is volgens Van den Bosch ook de spirit van de Sonia Rykiel-collectie. “De collecties zijn echt 100 procent Sonia en we zijn er erg blij mee”, aldus de creatief adviseur.

Sonia Rykiel pour H&M is vanaf 5 december verkrijgbaar.

H&M-lingerie van Sonia Rykiel