AMSTERDAM – De 38-jarige Solange Magnano is afgelopen zondag overleden aan de gevolgen van een cosmetische ingreep. Een bevriende ontwerper wijt de dood van het model aan haar 'obsessie voor schoonheid'.  

Magnano, naast model ook voormalig Miss Argentina en oprichtster van modellenbureau Actitud, onderging in een privé-kliniek een ingreep om haar billen te verfraaien. Pas na afloop van de operatie ging het mis: het model kreeg ernstige ademhalingsproblemen en moest met spoed naar het ziekenhuis gebracht worden.

Volgens de Britse tabloid The Sun kreeg de Argentijnse te maken met een losgeschoten bloedprop die een longslagader blokkeerde. De artsen slaagden er niet in het leven van Magnano te redden.

De moeder van twee (een 8-jarige tweeling) had eerder een borstoperatie ondergaan.

Obsessie

Een vriend van de brunette, modeontwerper Roberto Piazza, verklaart tegenover de krant dat Solange geobsedeerd raakte door haar uiterlijk nadat bleek dat haar modellencarrière tanende was.

“Solange was een prachtig meisje dat alles had en door iedereen bewonderd werd”, aldus Piazzo. “En nu is ze dood omdat ze een strakkere kont wilde. Ze is aan de gevolgen van haar schoonheidsobsessie overleden.”

Volgens de ontwerper was Solange een fantastisch model. “Toen ik haar voor het eerst ontmoette, dacht ik: zij is perfect”, vertelt hij. “Ze was niet enorm dun maar had een geweldig lijf en een exotische schoonheid. Ze was erg succesvol, met name in Parijs.”

Stijging

De dood van Solange Magnana heeft in thuisland Argentinië geleid tot verhitte discussies over de goede en slechte kanten van cosmetische chirurgie.

Het afgelopen jaar gingen er in het land 50.000 mensen onder het mes, een stijging van 60 procent ten opzichte van vijf jaar geleden. Een deel van de toename zou te wijten zijn aan toeristen die zich er laten behandelen; plastische chirurgie is in Argentinië relatief goedkoop.