AMSTERDAM - Onlangs werden de geruchten over Margiela’s vertrek bij zijn eigen modehuis bevestigd. De ontwerper verrast nu wederom door zijn archiefstukken online te verkopen.

De collectie beslaat een tijdspanne van 2005 tot 2009, en bevat zijn meest exclusieve, conceptuele en duurste creaties.

Een aantal van de bijzondere ontwerpen, zoals een top gemaakt van discoballen, zou volgens de Britse krant de Telegraph niet misstaan op Lady Gaga. Ook is er een jasje gemaakt van pruiken uit de herfst/wintercollectie 2008. Het heeft 51 uur gekost om deze te maken.

Voor het eerst zal een honderdtal kledingstukken- waarvan maar een enkel stuk bestaat- online worden verkocht via Yoox. Kopers zullen wel flink in de buidel moeten tasten want een gemiddelde Margiela kost rond de 5000 euro.

Onconventioneel

Martin Margiela staat bekend als een ontwerper die onconventionele keuzes maakt rond zijn werk en eigen persoon. Zo heeft hij nooit een erebuiging gemaakt na afloop van een show, en wenst enkel per fax te worden geïnterviewd.

De keus om zijn ontwerpen voor een groot publiek ter beschikking te stellen is hiervan een logisch vervolg. De creaties van Maison Martin Margiela zijn vanaf 30 November online te koop.