De Brit Stuart Hughes heeft weer toegeslagen. In opdracht van een anonieme Australische goudhandelaar heeft de Britse goudtovenaar een iPhone 3GS zo weten op te smukken, dat de waarde van het apparaatje steeg van pakweg 600 euro tot zo’n 2,11 miljoen euro.

Tien maanden was Hughes bezig om het Apple-mobieltje van een compleet nieuwe behuizing te voorzien. Uiteraard is het verse jasje vervaardigd van goud. Bijna drie ons aan 22-karaats massief goud, om precies te zijn.

In totaal 190 diamanten maken het miljonairsmobieltje af. Daarvan zijn er 137 verspreid over de voorkant van de behuizing, met één kroonjuweel op de Home-knop. De overige glinsterstenen vormen het Apple-logo op de achterkant. Om het geheel in stijl af te leveren, heeft Hughes zijn ‘iPhone 3GS Supreme’ verpakt in een minstens even kostbare box van graniet, goud en leer.

Geïnteresseerden hebben pech, want Hughes heeft maar één exemplaar gemaakt. Wie echter nog een paar miljoen rond heeft slingeren, kan altijd proberen de Brit met de gouden handjes voor zijn eigen blingkarretje te spannen.