AMSTERDAM – Niet alleen de Amsterdamse band Alderliefste is hard getroffen door de brand in Amsterdam-Noord, ook het levenswerk van ontwerper Claes Iversen is letterlijk in rook opgegaan. 

Door de brand verloor de Nederlandse ontwerper Claes Iversen al zijn collecties, aldus Textilia vrijdag.

Claes is ‘zeer emotioneel op dit moment’, laat een medewerker van zijn PR-bureau Ganbaroo PR weten. "Op de collectie Spring/ Summer 2010 na, want die hangt nog hier, is alles weg. De collecties van de afgelopen vijf jaar, zijn eerste ontwerp en ook zijn eindexamenwerk. Hij weet even niet waar hij het moet zoeken."

Duur

De werken van de ontwerper blijken niet te zijn verzekerd. "Het is zo enorm duur om die ruimte te laten verzekeren, naast alle kosten van de productie van collecties. Maar die opslagruimte was nodig, want alle kleding past niet in zijn atelier", aldus de woordvoerster. "Het zijn ook niet de minste ontwerpen, maar echt enorme, met de hand verwerkte jurken. Die hadden in een museum moeten hangen."

City Box is een bedrijf waar particulieren spullen kunnen opslaan. In totaal hadden zo'n 900 klanten hun spullen opgeslagen in het pand aan de tt. Vassumweg in Amsterdam.

De brand ontstond waarschijnlijk doordat er vonken vrijkwamen bij werkzaamheden aan lift. Niemand raakte gewond bij de brand en zijn geen giftige stoffen vrijgekomen.