AMSTERDAM - Tijdens een gala awardceremonie zijn in Londen de 25e British Hairdressing Awards uitgereikt aan de beste kappers van Engeland. De British Hairdressing Awards is een van de grootste en invloedrijkste kappersevenementen ter wereld.

Styletoday was er bij en zag hoe Akin Konizi uitgeroepen werd tot Hairdresser of the Year. Akin bevindt zich in goed gezelschap; eerder ging de titel naar topkappers met wereldwijde invloed zoals John Frieda, Charles Worthington, Trevor Sorbie, Umberto Giannini, Lisa Shepherd en Angelo Seminara.

Akin: “Ik kon het niet geloven toen mijn naam geroepen werd, ik was overweldigd en opgelucht – deze titel winnen is een droom die uit komt.

Het winnen van de prijs betekent veel media aandacht voor alle winnaars in de diverse categorieën. Het winnen van de belangrijkste prijs, die van Hairdresser of the Year, betekent wereldwijde bekendheid. Akin won de prijs ook al in 2008.

Grenzen

De British Hairdressing Awards (gepresenteerd door het vakblad Hairdressers Journal International en gesponsord door Schwarzkopf Professional) werden in 1985 voor het eerst uitgereikt aan de kapper die de grenzen van zijn beroep op zoekt, trends creëert en vooruitstrevend is op zijn vakgebied.

De Coiffure Awards zijn de Nederlandse variant van de Hairdressing Awards. In 2009 werd Maikel Assink (uit Hengelo) uitgeroepen tot de Nederlandse Hairdresser of the Year.