AMSTERDAM - Tavi Gevinson maakte al furore tijdens de afgelopen Fashion Weeks, met name in New York. De volgende stop? Japan. 

Tavi Gevinson wordt met de dag beroemder. De 13-jarige blogster was de ster van New York Fashion Week, waar ze vooral front row werd gespot.

In de modewereld groeit het aantal liefhebbers dat haar bewondert met de dag. De ontwerpsters van Rodarte, de Mulleavy zusters, vertelden bijvoorbeeld aan Teen Vogue dat ze fan van haar zijn vanaf het moment dat ze haar eerste modecommentaren onder ogen kregen.  Meteen hebben ze haar een paar op maat gemaakte handgebreide kousen gestuurd.

Moeder

Nu is de fashionista met haar moeder afgereisd naar Japan. Op uitnodiging welteverstaan, want de kleine modester is de eregast van de Comme des Garçons’s party op 27 November in Tokio.

De modebewuste Japanners hebben gelijk ook de Tavi-koorts te pakken. Ze staat in optie voor talloze fotoreportages en interviews met Japanse magazines.

Puber

Ook al is ze nog maar een puber, Tavi is inmiddels een door de wol geverfde prof. Zo verscheen ze eerder dit jaar op de cover van Dasha Zhukova’s tweede editie van het uberhippe modeblad Pop.

Op de leeftijd waar andere meisjes zich zorgen maken over de eerste pukkels tikt Tavi haar haar internetcolumns op StyleRookie vol en poseert als een volleerd model. Ze wordt gezien als een betrouwbare modecriticus, een high-fashion muze, en een celebrity-blogger.