AMSTERDAM - Tijdens de Fashion Weeks hielden de meeste ontwerpers hun shows introvert uit respect voor het lastige economische klimaat. Lingeriemerk Victoria's Secret deed hier echter niet aan mee en zorgde afgelopen donderdag voor een spectaculaire show.

De kans is groot dat er nog lang over de avond nagepraat wordt, maar het evenement kostte dan ook een behoorlijke duit, zo laat New York Magazine dinsdag weten.

Het totale kostenplaatje komt zelfs neer op tien miljoen euro en dat is waarschijnlijk zonder de exclusieve, diamanten bh die Miranda Kerr showde en die drie miljoen euro kost. 

Het lingeriestuk werd ontworpen door modeontwerper Damiani en bestond uit maar liefst 2300 diamanten in verschillende vormen en maten.

Gastvrouw

Met name de 35 opgetrommelde modellen, waaronder gastvrouw Heidi Klum, zullen een groot deel van het budget opgeslokt hebben. Daarnaast waren 1034 gasten uitgenodigd om bij het evenement aanwezig te zijn in het Lexington Armory in New York. 

Ter verdediging van het lingeriemerk meldt het tijdschrift dat de show twee keer gefilmd wordt, wat ongetwijfeld extra kosten met zich meebrengt.