AMSTERDAM – Voor vrouwen bestaat het al jaren, maar nu is er ook figuurcorrigerend ondergoed voor mannen. Het Body Sculpt Vest van George moet mannenborsten, bierbuiken en vetrollen minder zichtbaar maken.

Het gaat om een wit T-shirt dat onder gewone shirts gedragen moet worden en dat is opgebouwd uit versterkte elastine panelen, die een soort korsetgevoel geven. Dit helpt het figuur opnieuw vorm te geven en er slanker en gestroomlijnder uit te zijn.

Volgens de producent is er dringend behoefte aan dit soort items, omdat steeds meer mannen onzeker zouden zijn over hun voorkomen. Dit zou ook te merken zijn aan het aantal cosmetische ingrepen dat door deze groep afgenomen wordt.

Met name het laten weghalen van ‘moobs’, mannenborsten, en liposuctie van buikvet zouden een vlucht genomen hebben.

Belachelijk

Het kledingstuk wordt vanaf deze week aangeboden bij de Britse supermarktketen Asda en kost 7 euro.

De Britse krant The Sun vroeg salesmedewerker Chris Rose om het vest uit te proberen en deze bleek niet onverdeeld positief. “Mijn mannenborsten en buik zien er weliswaar iets beter uit”, concludeert hij. “Maar het voelt als een wetsuit en heeft iets belachelijks.”

Ook een medewerker van Asda liet zich overhalen het shirt te proberen. “Ademhalen zit er niet in”, laat hij in een filmpje weten. “Maar kijk naar dat figuur.”