AMSTERDAM – Na een propvol geplande finale die maandagavond plaatsvond in de Lichtfabriek te Haarlem mag de Nederlandse Rosalinde zich Benelux Next Topmodel noemen. Zij laat hiermee Denise, eveneens Nederlands, en de Belgische Maxime achter zich.

De jury, bestaande uit stylist Bastiaan van Schaik, fotograaf Geert de Wolf, stylist Jani Kazaltzis en catwalkconnaisseur Mariana Verkerk, koos voor Rosalinde vanwege de ontwikkeling die het model de afgelopen weken heeft laten zien. 

Oud-model Ghislaine Nuyten, die normaliter ook in de jury zit, kon er maandagavond niet bij zijn. Zij werd vervangen door Model Masters The Agency's Astrid. 

Rosalinde wint met haar overwinning een modellencontract bij Model Masters The Agency ter waarde van 75.000 euro. Ook zal ze te zien zijn in printcampagnes van Max Factor en Gilette Venus Embrace.

Finale

Hoewel de modellen niet alleen op de finale beoordeeld werden, bestond deze wel uit een aantal pittige opdrachten. Denise, Maxime en Rosalinde moesten verschillende shoots en opnames ondergaan en shows lopen met kleding van onder meer Addy van den Krommenacker en Bas Kosters.

Om de avond van nog meer elan te voorzien had het programma Direct en X-Factorwinnares Lisa Lois uitgenodigd om op te treden, en ook de dansers van So You Think You Can Dance? betraden de catwalk.

Te dik

Benelux Next Topmodel haalde eerder het nieuws dankzij enkele controversiële uitspraken van jurylid Bastiaan en presentatrice Daphne. Sommige van de deelneemsters, waaronder finalisten Denise en Rosaline, zouden te dik zijn om vol mee te kunnen draaien in de modellenwereld.

De commentaren vielen bij het publiek in verkeerde aarde. De grondslag hiervoor lijkt de discussie te zijn over te magere modellen, die momenteel op verschillende niveaus woedt.

Rosalinde wint BNTM