AMSTERDAM – De bizarre, superhoge ‘alien’-schoenen die ontwerper Alexander McQueen in zijn lente- en zomercollectie voor komend jaar heeft, zouden daadwerkelijk aftrek vinden. En niet alleen bij Lady Gaga.

Zangeres Lady Gaga, die geregeld hoge ogen gooit met haar opvallende kledingcreaties, werd als eerste gespot met het opvallende schoeisel, maar het blijft niet bij haar. De Britse Grazia meldt donderdag dat Alexander McQueens kantoor plat gebeld wordt door vrouwen die de alienschoenen ook willen hebben.

Aanvankelijk leken de hoge hakken meer een Avant Gardisch kunststatement, zo werden zij door de modewereld ook ontvangen, maar als de woordvoerder van McQueen de waarheid spreekt komt daar snel verandering in.

“Heel veel mensen hebben interesse getoond in de schoenen”, aldus de zegsman, die overigens wel toegeeft dat een deel van bellers de schoenen wil gebruiken als kunstwerk. Hoeveel mensen ook echt zijn overgegaan tot de aanschaf van de schoenen, kon de woordvoerder niet zeggen.

Sample

De Britse ontwerper buigt zich nu over het lot van de samplecollectie, de schoenen die zijn gebruikt voor de catwalkshow afgelopen september. “We overwegen een veiling te houden voor het goede doel”, aldus de woordvoerder. “Het lijkt ons de beste manier om ze bij het publiek te krijgen.”