AMSTERDAM - Voormalig Gucci-ontwerper Tom Ford blijkt een ontzettende hekel te hebben aan de overleden modeontwerper Yves Saint Laurent.

Dit vertelt hij in een interview met Advocate. Ford laat bijvoorbeeld weten dat zijn tijd bij Yves Saint Laurent een ontzettend negatieve ervaring voor hem is geweest, ondanks dat het bedrijf destijds zeer succesvol was.

Ford: "Yves en zijn partner, Pierre Bergé, waren zo moeilijk en gemeen dat ze mijn leven tot een hel maakten. Ik heb er nog nooit over gepraat, maar het was een verschrikkelijke tijd voor me. Pierre en Yves zijn gemeen. Dus Yves Saint Laurent bestaat niet voor me.”

Brieven

"Ik heb brieven van Yves die zo naar zijn dat je haast niet kan geloven dat zoiets mogelijk is. Ik denk niet dat hij onder invloed van drugs was toen hij deze schreef", voegt Ford eraan toe. 

De ontwerper wijt de houding van Laurent aan jaloezie. "Ik denk dat hij jaloers was. Yves en ik waren eerst vrienden, maar toen ik het bedrijf overnam en succes kreeg, werd hij stikjaloers.”

Gucci

Ford werd in 1994 creatief directeur bij Gucci. Toen Gucci het modehuis Yves Saint Laurent kocht werd Ford ook hier creatief directeur.

Tijdens zijn tijd bij Yves Saint Laurent won Ford meerdere awards van het Council of Fashion Designers of America. Hij bracht het ingedutte modehuis weer tot leven, net als Gucci zelf. 

Yves Saint Laurent overleed in juni 2008. Tom Ford begon zijn eigen merk en bracht onlangs een film uit.