AMSTERDAM- Fotograaf Mario Testino komt oorspronkelijk uit Peru, maar dat weerhield hem niet zijn hart te verliezen aan de Braziliaanse stad Rio de Janeiro.

Op 14-jarige leeftijd maakte hij voor het eerst kennis met Rio de Janeiro, en keerde zo vaak mogelijk terug. De vijftien jaar aan beeldmateriaal over de zwoele stad die hij zo verzamelde, heeft hij nu gebundeld in een boek.

"De gemakkelijke sensualiteit, seksuele vrijheid en lust voor het leven hebben een diepe indruk op mij achtergelaten”, aldus Testino.

Keuze

Een woordgrapje- Mario eindigt op Rio- zette hem aan tot de keuze van de titel (MaRIO DE JANEIRO Testino). In het boek blijft ook zijn relatie tot de modewereld zichtbaar, mede door een bijdrage van Braziliaans topmodel Gisele Bündchen in het voorwoord.

Maar vooral het fotogenieke aspect van de stad en haar bewoners vormden de grootste inspiratiebron. Zo komen ook de bekende bezienswaardigheden van de stad aan bod zoals het beeld van Christus de Verlosser, de suikerbroodberg en het iconische strand van Copacabana.

200

Het 200 pagina tellende boek is een meertalige editie (Engels, Duits, Frans) en wordt uitgegeven door Taschen, waartoe Mario Testino’s boek over wijlen Prinses Diana tevens behoort. 

Voor foto's van het boek, klik hier.