AMSTERDAM - Miljonairs hoeven zich niet langer temidden van het gepeupel naar het pandjeshuis te begeven. Ze kunnen vanaf nu terecht op de veilingsite BillionaireXchange, om hun jachten, exotische auto's en juwelen te verkopen.

Het bedrijf verwacht te profiteren van de recessie, waar ook de superrijken flink onder te lijden hebben. Tijdens de testfase heeft BillionaireXchange al een rol gespeeld in de verkoop van 180 miljoen dollar aan bezittingen, zo schrijft Reuters.

"Als gevolg van de huidige economische omstandigheden zien we veel mensen die wat van hun luxespullen van de hand willen doen. We willen ze helpen dat discreet te doen, zodat ze zich niet hoeven te schamen", zegt mede-oprichter Quintin Thompson tegenover het persbureau.

Sotheby's

Het bedrijf wil een tussenvorm bieden tussen breed georiënteerde veilingsites als eBay en veilinghuizen als Sotheby's en Christie's. Via BillionaireXchange kan bijvoorbeeld kunst verkocht worden, maar ook antiek, woningen en bedrijven.

Verkopers moeten de veilingsite vijf procent van het verkoopbedrag betalen. Tijdens de testperiode zou de omzet ongeveer 8,75 miljoen dollar bedragen hebben.

De onderneming stelt professionele atleten en acteurs onder zijn leden te hebben. Bij elkaar opgeteld zou de site 26.000 multi-miljonairs en bijna een dozijn miljardairs tot zijn klantenkring kunnen rekenen.