AMSTERDAM - Bijna tweederde (65 procent) van de Nederlandse singles wil meer betalen voor een hoog comfortniveau tijdens de vakantie, terwijl alleenstaande ouders juist eerder de voorkeur geven aan een goedkope vakantie.

Dat blijkt uit onderzoek van Singlessite.

Hieruit kwam eveneens naar voren dat vrijgezellen met een carrière en zonder kinderen het vaakst op vakantie gaan. Eenderde (34 procent) zegt twee keer per jaar de koffers te pakken, 21 procent doet dit zelfs drie keer.

Tijdens deze reis moet het comfortniveau hoog zijn: bijna 70 procent van de ondervraagden laat weten luxe singlereizen te missen in het huidige aanbod. Van hen is 65 procent bereid ook meer te betalen voor vakanties die een hoger comfortniveau bevatten.

Kleintjes

Onder de alleenstaande ouders geldt dat er op de kleintjes gelet moet worden. Zij zijn dan ook vaak aangewezen op een low budget vakantie. Hierbij wordt opvallend genoeg het appartement of vakantiehuisje boven de camping gewaardeerd.

Singles zonder kinderen verblijven het liefst in een hotel in een kamer voor hen alleen.

De singlegroepen hebben gemeen dat het reisgezelschap tijdens een singlereis moet bestaan uit singles van dezelfde leeftijd en of die in dezelfde levensfase zitten als de vrijgezel zelf.