AMSTERDAM – Dat verdovende middelen en de modellenwereld goed samengaan wordt vaak gedacht, maar zelden bevestigd. Het succesvolle Nederlandse model Lara Stone geeft haar alcoholproblemen, in een ongekend openhartig interview met Vogue, echter ruiterlijk toe.

Het komt niet vaak voor dat modellen zo eerlijk zijn in een interview, waardoor de duistere kant van het modellenvak veelal onderbelicht blijft. Lara Stone vertelt echter zonder gene over de problemen waar ze tegenaan liep, een dappere keuze volgens Grazia.

"Ik ben compleet alcoholist”, aldus Lara. “Het was altijd zo makkelijk om tegen iemand te zeggen ‘haal een fles wodka voor me', dan gingen ze gelijk rennen om het te halen. Naar rehab gaan is de beste beslissing die ik ooit heb genomen.”

Drugs

De Geldropse schone verbleef begin dit jaar vier weken in een afkickkliniek, waarna het meteen een stuk beter met haar ging. "De afgelopen zes maanden waren de beste van mijn leven", aldus de blondine.

De Nederlandse werd alleen behandeld voor haar alcoholproblematiek, in drugs was zij nooit geïnteresseerd. Zelfs niet toen ze 16 was en in Parijs woonde. "Ik had alles al geprobeerd in Nederland en ik wilde nooit zo'n aan de drugs verslaafd model zijn die een blowjob doet voor een lijntje coke."

Lara nam zich na deze periode voor modefeestjes te mijden, wat niet altijd lukte. Een week na het afkicken zat Lara alweer naast designer Alexander Wang bij het gerennomeerde Costume Institute Gala. Zij het ietwat onwennig. "Ik zat daar de hele avond in een complete shock”, vertelt ze over deze avond. “Ik heb geen woord gezegd."

Shoot

Het interview is onderdeel van een fotoshoot die Lara heeft gedaan voor de Britse Vogue. Zij werd hiervoor vastgelegd door topfotograaf Mario Testino.