AMSTERDAM - Harper’s Bazaar heeft de best-dressed lijst van 2009 bekend gemaakt. Ontwerpster Stella McCartney is dit jaar door het tijschrift uitgekozen tot best geklede vrouw.

Stella McCartney, moeder van drie kinderen, is bekend door haar flatteuze en technisch hoogstaande ontwerpen en het feit dat ze de jongste dochter is van Sir Paul McCartney.

Stella laat met haar overwinning stijliconen als Alexa Chung en Tilda Swinton achter zich. De jury van het tijdschrift bestond uit medeontwerpers Roland Mouret, Christopher Kane en Christian Louboutin, The Guardian-columnist Hadley freeman en Harper’s Bazaar-redactrice Lucy Yeomans.

Sexy

De 33-jarige ontwerpster is een perfect uithangbord voor haar label. Of ze haar kinderen naar school brengt of aanwezig is bij een mode-evenement, Stella McCartney weet haar ontwerpen ook naast de catwalk te laten schitteren.

Stella heeft de waarden en stijl van haar overleden moeder Linda goed overgenomen. Zij creëert sexy kleding die vrouwen ook echt willen dragen. De Stella McCartney vrouw kleedt zich voor zichzelf én haar man", adus Roland Mouret over de keuze voor McCartney tegen de Telegraph.