AMSTERDAM - Lingeriemerk Victoria’s Secret zoekt middels het tv-programma Next Runway Angel naar een nieuw model. De laatste tien meisjes die nog kans maken op een plek in het populaire Angel-team zijn inmiddels bekend.

De tien meisjes zijn het resultaat van vier castingdagen in New York City, Miami, Los Angeles en Chicago. New York leverde daarbij het minst op: geen van de aspirant lingeriemodellen is afkomstig uit de Big Apple.

De finalisten, die te zien zijn op The Cut, maken zich nu op voor het zogenaamde Angel Boot Camp. Dit trainingskamp zal bestaan uit een serie opdrachten die de meisjes moeten voorbereiden op een leven als Victoria’s Secret-model. Hierbij wordt met name gelet op hoe fotogeniek de meisjes zijn, of ze geschikt zijn als woordvoerster van het lingeriemerk, of ze charismatisch zijn in ondergoed en of ze uit de voeten kunnen op de rode loper.

Het nieuwe Victoria’s Secret-model wordt 9 november gekozen door het publiek. De winnares zal te zien zijn in de modeshow van het lingerielabel die 19 november plaatsvindt in New York. 

Angels

Het huidige Angel-team bestaat uit Adriana Lima, Alessandra Ambrosio, Miranda Kerr, Marisa Miller, Neerlands trots Doutzen Kroes, Emanuela de Paula, Lindsay Ellingson, Candice Swanepoel, Rosie Huntington-Whiteley en Chanel Iman.

De meisjes die nu nog kans maken luisteren naar de namen Kylie Bisutti, Krystina Holbrook, Catharina Lee, Alicia Hall, Raven Ervin, Courtney O'Conner, Allison Turner, Katelyn Fortes, Jamie Lee Darley en Tika Iveaj.