AMSTERDAM - 43 procent van de tienermeiden is nog maagd. Dit blijkt uit een grootschalig onderzoek dat onlangs gehouden is op meidenwebsite Girlscene.

93 procent van de meiden heeft al eens gezoend. Ook handwerk (63 procent) en orale seks (40 procent) zijn populair onder de ondervraagden.

Op de vraag ‘Hoeveel sekspartners heb jij gehad?’ gaf bijna de helft van de ondervraagden aan nog nooit gemeenschap te hebben gehad. Ongeveer een kwart van de meisjes heeft één sekspartner gehad, ruim 1 op de 10 had twee bedpartners en 6 procent heeft met 3 personen het bed gedeeld.

Weinig

Het aantal meiden met méér dan 3 bedpartners is gering; iets meer dan 1 op de 10 meisjes. De meiden die al gemeenschap hebben gehad, hebben dat voor het eerst gemiddeld op 15- of 16-jarige leeftijd.

Daarnaast is het opvallend te noemen dat de helft van de meiden seks 'best wel belangrijk' vindt. ‘Super belangrijk’ is seks voor 10 procent van de Nederlandse tienermeiden en een bijna even hoog percentage (7 procent) vindt seks ‘totaal niet belangrijk’.
 

Onderzoek

Het onderzoek is online uitgevoerd door meidenwebsite Girlscene. Meer dan 10.000 meiden in de leeftijd van 12-20 jaar hebben de moeite genomen een vijftal vragen te beantwoorden over hun seksuele activiteiten. Dit onderzoek is het eerste deel van een serie onderzoeken naar de interesses, het gedrag en de voorkeuren van jonge meiden.