AMSTERDAM – Ook het decolleté is gevoelig voor de tand des tijds en daarmee voor rimpels, die door slapen op de zij kunnen verergeren. De Nederlandse ontwerpster Rachel de Boer bedacht een bh die dit moet tegengaan.

Het lingeriestuk heeft de naam La Decollette meegekregen en moet voorkomen dat rimpelvorming verergert wanneer vrouwen op hun zij slapen en hun borsten tegen elkaar geduwd worden.

“De verticale rimpels ontstaan doordat de borsten tegen elkaar aan gaan liggen als je slaapt”, aldus ontwerpster Rachel de Boer. “Hoe ouder je wordt, hoe langer het duurt voor die rimpels weer verdwijnen. En soms verdwijnen ze helemaal niet meer.”

Cups

De bh zou dit soort rimpelvorming tegengaan doordat hij niet uit cups bestaat maar uit een opgevuld kussen dat tussen de borsten bevestigd wordt. Verticale lijnvorming wordt hierdoor volgens De Boer onmogelijk.

De Daily Mail meldt tot slot dat de Nederlandse op het idee kwam de bh te ontwikkelen toen zij haar eigen decolleté zag verouderen. Dat haar methode niet erg sexy is, vindt de bedenkster niet erg: “Er zijn genoeg sexy bh’s te verkrijgen, en deze hoort daar inderdaad niet bij. Maar hij kan wel helpen je sexy decolleté terug te krijgen.”

Rachel de Boer verkoopt La Decollette aan alle Europese landen voor ongeveer 50 euro.