AMSTERDAM – De successen die Nederlandse modellen momenteel boeken in het buitenland zijn ongekend en deze internationale run op Hollandse meisjes lijkt nog lang niet voorbij. Het nieuwste succesverhaal in deze categorie komt op naam van Lara Stone.

Zij siert voor het eerst de cover van de Britse Vogue en dat het Lara Stone voor de wind gaat, blijkt ook de Britten niet ontgaan: op de omslag van de decembereditie wordt het model aangekondigd als ‘Girl of The Year’.

Volgens Grazia, die de hand heeft weten te leggen op de foto, is de Geldropse Lara vastgelegd door niemand minder dan topfotograaf Mario Testino. De lokken van de Nederlandse, die deze zomer voor de Franse Vogue nog donker geverfd werden, hebben hun blonde kleur weer teruggekregen.

Stone Age

Lara is in dezelfde editie ook te zien in een reportage die de naam Stone Age meekreeg. Zij toont in de fotoserie kleding van topontwerpers Oscar de la Renta en Dior.

De 24-jarige verkeert overigens in goed gezelschap: in hetzelfde nummer is ook een rol weggelegd voor die andere Nederlandse topper, Doutzen Kroes. Volgens Grazia niet de meest voor de hand liggende keuze voor een Vogue-reportage maar op de afbeeldingen is daar, gelukkig voor Doutzen, weinig van terug te zien.