AMSTERDAM – Een op de twee vrouwen die kampen met dunner wordend haar, verandert haar levenswijze om verder haarverlies te voorkomen. Dat blijkt uit onderzoek dat Theimpact liet uitvoeren onder 1000 consumenten.

Uit het onderzoek, waarover Reuters woensdag bericht, blijkt dat 34 procent van de vrouwen voller en dikker haar wenst. Ook speelt dunner wordend haar een grote rol bij de keuzes die vrouwen maken in hun leven.

Meer dan de helft van de vrouwen gaf bijvoorbeeld aan door dunner wordend haar vaker hoeden dragen, het haar minder te wassen, vaker een pony of staart te dragen en vaker producten voor voller haar te gebruiken.

De vrouwen die op dit moment chemische producten gebruiken om hun haar meer volume te geven, zeggen ook op zoek te zijn naar natuurlijke alternatieven.

Impact

“De resultaten van dit onderzoek geven duidelijk aan dat dun haar een impact heeft in het dagelijks leven van vrouwen, deze vrouwen zoeken hun hairstylist op voor advies en productalternatieven,” zegt Peter Lamas, stylist en oprichter van een eigen haarlijn.

“Dunner wordend haar kan ervoor zorgen dat vrouwen zich minder zelfverzekerd voelen, en zich verbergen achter hoeden en pony’s,” verklaart Lamas. “Maar hoe ironisch, door je haar dikwijls naar achteren te dragen wordt het nog breekbaarder en raakt het meer beschadigd. Het is een vicieuze cirkel.”