AMSTERDAM – Niet alleen siert het Nederlandse model Rianne ten Haken de cover van de Italiaanse Vogue, het is de tweede keer op rij. Vorige maand prijkte de brunette ook al op de omslag.

Zo meldt modeblad Grazia maandag.

Hoewel het hoogst uitzonderlijk is, is het niet de eerste keer dat stijlbijbel Vogue twee keer op rij hetzelfde model op de cover zet. Dit gebeurde één keer eerder in 2007: voor de oktober- en novembereditie werd destijds hetzelfde meisje gebruikt.

Voorkeuren

Sowieso heeft Vogue er een handje van voorkeuren voor modellen niet onder stoelen of banken te steken. Zo had de decembereditie van 2007 vier verschillende covers, allemaal met Kate Moss.

Het tijdschrift wilde het topmodel hiermee een hart onder de riem steken, omdat zij net verschillende lucratieve opdrachtgevers had verloren wegens het ‘coke-schandaal’.

Begin dit jaar was Lara Stone het middelpunt van een ludieke Vogue-actie: de Franse versie van het tijdschrift wijdde een volledige editie aan de Nederlandse, om de twijfels die het model had over haar carrière voorgoed naar het hiernamaals te bonjouren.

Rianne

Bekijk de nieuwste cover met Rianne hier. Voor de foto van oktober, klik hier.