AMSTERDAM - Om complete chaos tijdens de verkoop van Jimmy Choo-collectie voor H&M te voorkomen, heeft de modeketen regels opgesteld.

Tot nu toe zorgden de meeste ontwerpers die een collectie ontwierpen voor H&M voor de nodige opschudding. Om complete chaos bij Jimmy Choo te voorkomen, stelde de winkel een aantal regels op, die wereldwijd zullen worden gehandhaafd op 14 november.

De fanatieke shoppers zullen een rij moeten vormen. De eerste 160 mensen in de rij ontvangen een armband. Deze biedt toegang tot de winkel, op het tijdstip dat op het armband vermeld staat.

De tijd die je in de Jimmy Choo-arena mag doorbrengen, is dus gelimiteerd, maar die limiet geldt alleen voor damesschoenen, -tassen en -accessoires. De dameskleding en de volledige herenlijn zijn voor iedereen beschikbaar.  

Opening

Textilia meldt verder dat het ’armband-gebied’ twee uur na de opening wordt vrijgegeven voor degenen die niet bij de eerste 160 mensen zaten.

H&M garandeert de 160 mensen mét armband overigens geen aankoop. Het kan bij bezoeker nummer 125 allemaal op zijn.

Toch zal het tijdens deze lancering allemaal iets minder chaotisch zijn dan bij eerdere ontwerpers, zoals Viktor&Rolf en Roberto Cavalli.