AMSTERDAM - Regisseur Ridley Scott is bezig een film te maken over de ondergang van de Gucci-familie, bekend van het beroemde modehuis. De betrokken personen zijn hier echter niet al te blij mee en vrezen een 'schandalige film’.

Al speculaties genoeg over de rolprent: zo zou het een decadent moorddrama worden, met Angelina Jolie in de hoofdrol. Jolie zou de rol spelen van Patrizia Reggiani, de ex-vrouw van Maurizio Gucci.

Patrizia zit nu een 26 jarige straf uit voor het plannen van de moord op haar man in 1995.

Bedrogen

De nicht van Maurizio, Patrizia Gucci, heeft de Italiaanse kranten verteld dat ze zich bedrogen voelt door Ridley Scott. Hij zou de familie verzekerd hebben dat de film geen schandalig karakter zou krijgen.

Patrizia Gucci vertelt aan Variety dat de familie bereid is om de film te blokkeren als het een beledigende film blijkt te worden. "Ik zal een boek schrijven over de Gucci’s en vertellen wie we echt zijn. En ik zal Scott een kopie geven, in de hoop dat zijn film nooit wordt uitgegeven.”

Vermoord

Maurizio Gucci, kleinzoon van oprichter Guccio Gucci, werd in 1995 vermoord nadat hij het familiebedrijf had opgeëist. Maurizio had toen net de nog onbekende ontwerper Tom Ford aangenomen die het modehuis nieuw leven moest inblazen.

In de hoogtijdagen van Gucci in de jaren 70 en 80 bracht het bedrijf jaarlijks 500 miljoen dollar per jaar op.