AMSTERDAM - Charlotte Tilbury, visagist van bekende actrices, popsterren en modellen, lanceert een eigen cosmeticalijn.

Tilbury is al jaren werkzaam als visagist achter de schermen bij de grote modeshows. Ook verzorgt ze de make-up voor coverfoto’s in modebladen als Vogue.

Tilbury mag Jennifer Lopez, Gwyneth Paltrow, Victoria Beckham en Gwen Stefani tot haar klantenkring rekenen. Sinds kort is ze creatief directeur van haar eigen make-up merk; Myface Cosmetics.

John Frieda

Myface Cosmetics is een idee van Gail Federici, de zakenpartner van John Frieda (bekend van de haarverzorgingsproducten). Myface moet de equivalent worden van de succesvolle John Frieda-haarverzorgingsproducten; betaalbare producten met grote beloften, die waarheid moeten worden voor de massa.

“Myface maakt het makkelijk,” zo vertelt Tilbury aan The Telegraph. “We hebben het proces vereenvoudigd, dus je kiest de juiste kleur voor je huidtype en zodra je dat gedaan hebt, passen alle andere kleuren uit de range automatisch bij jouw huidskleur.”

Mascara

Charlotte Tilbury werd geboren in Londen maar verhuisde snel daarna met haar ouders naar Ibiza. Op de middelbare school werd mascara haar beste vriend, nadat ze ontdekte wat mascara voor haar ogen kon doen.

Na een opleiding als visagist werd Tilbury assistent van topvisagist Mary Greenwell. Sindsdien werkt ze achter de schermen voor de grote modeshows in Parijs, Milaan en Londen en is ze een veelgevraagd visagist voor modebladen.